DVOJNÁSOBNÍ MISTŘI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE VE FLORBALE

DVOJNÁSOBNÍ MISTŘI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE VE FLORBALE

DVOJNÁSOBNÍ MISTŘI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE VE FLORBALE

Ve čtvrtek 18. ledna 2024 se ve SH Tatran Bohunice konalo krajské kolo florbalového turnaje ČEPS Cup chlapců 1. stupně. Turnaje se účastnilo 13 nejlepších týmů Jihomoravského kraje. Družstva byla nalosována do 3 skupin – dvou čtyřčlenných a jedné pětičlenné skupiny. Náš tým byl nalosován do čtyřčlenné skupiny, a přestože vyhrál všechna 3 utkání, musel díky horšímu skóre, než měli vítězové zbylých dvou skupin, nastoupit do čtvrtfinálového utkání. V něm jsme se utkali s týmem ze základní skupiny ZŠ Nádražní z Vyškova, který jsme opět porazili tentokrát 5:2.        

V semifinálovém utkání nás čekal silný tým, vítěz jedné ze tří základních skupin, ZŠ Střelice. Zápas chlapci vyhráli 5:3 a postoupili tak do finále proti ZŠ Očovská z Hodonína. Po nervózním začátku, se chlapci rozstříleli, i když v závěru soupeř začal snižovat, vítězství 5:4 jsme uhájili a stali se tak mistry Jihomoravského kraje.

Družstvo chlapců 4. a 5. tříd ve složení Jan Otýpka, Jan Kozáček, Vojtěch Keřkovský, Martin Nováček, Štěpán Hloušek, Matyáš Říhovský, Oliver Kroupa, Jakub Otýpka a Jan Severin, se tak stalo dvojnásobnými mistry Jihomoravského kraje, v soutěži pořádané AŠSK a nyní v turnaji ČEPS Cup.

Vyvrcholení turnaje ČEPS Cup v podobě republikového finále čeká chlapce v závěru března pravděpodobně v Praze.

Reprezentantům naší školy gratulujeme ke skvělým úspěchům a v březnu jim budeme držet palce v republikovém finále turnaje ČEPS Cup.