1.C

1.C

Mgr. Iva Medunová

Milí čtenáři,

chceme Vám oznámit velkou novinu! Dne 1. září 2014 jsme na ZŠ Horní vstoupili do Písmenkového království. Přivítala nás tam naše p. uč. Ivana, tetka Abeceda, král Adam a přišlo se na nás podívat hodně rodičů a prarodičů. Navštívila nás i p. ředitelka B. Kloudová a zastupitelé města Brna. I když venku pršelo, měli jsme všichni dobrou náladu. Domů jsme si odnesli knihy a hodně dárků. Už jsme tedy školáci-prvňáci. Brzy Vám napíšeme jak se nám daří učení. Držte nám palce.

Zdraví Vás holky : Helenka, Natálka, Anička, Viktorka, Danielka, Deniska, Maruška, Karolínka, Amálka a samozřejmě naši kluci: Sebastian, Adam, Bruno, Václav, Jiří, Vlasťa, Michael, Dan a Ondrášek.

Milí čtenáři,píšeme Vám zase spoustu nových zpráv.

V Písmenkově jsme se dobře zabydleli. Také jsme si prohlédli celou školu, začali jsme chodit do družinky, udělali jsme první plavbu v bazénu a cvičíme v obrovské tělocvičně. Poznáváme nová písmenka, píšeme různé tvary, počítáme, umíme už hodně říkanek, s Všudybýlkem pozorujeme změny v přírodě, malujeme a vyrábíme.Paní učitelka nás pořád chválí, tak si to nesmíme pokazit. Jsme jedna velká parta, všichni jsme si na sebe zvykli a je nám fajn. Podívejte se na naše fotky a brzy se zase ozveme!

Už jsme zase tady mezi vámi, abychom vám sdělili, že jsme toho hodně prožili. Oslavili jsme Halloween. Měli jsme krásné kostýmy a udělali jsme si masku netopýra. Námi vyrobené dýně zaplnily naši třídu. Potom jsme cestovali do Planetária, kde se vše zaplnilo hvězdami. Moc se nám tam líbilo.

Samozřejmě se také hodně učíme. Tetka Abecedka si všimla, že někteří už pěkně píšeme do Písanky, proto jsme od ní dostali voňavá pera. Hned se nám píše lépe. Král Adam z Písmenkova nás dobře poslouchá, jak se zlepšujeme ve čtení.Čteme slabiky bez problémů, troufáme si i na slova a odvážní přečtou i celé věty. Král nás proto obdařil zlatým klíčem, kterým jsme si otevřeli Slabikář a knihy pohádek.

Abychom se pobavili, tak jsme se vypravili do divadla. I když bylo špatné počasí, tak jsme docestovali do divadla bez problémů. Pohádky a písničky se nám líbily.Teď se připravujeme na nejkrásnější období v roce. Učíme se vánoční básničky, písničky, vyrábíme dárečky a přáníčka a těšíme se až příjde Mikuláš. Snad nám něco přinese. To vám povíme později.

Mikuláš už přišel, donesl nám dobroty, protože jsme byli docela hodní a řekli jsme mu básničku. Samozřejmě se čerti rozhlíželi koho si odnesou, ale nakonec si to rozmysleli.Vánoce se strašně blíží. Každý den rozbalujeme adventní balíčky a ochutnáváme cukroví, které nám poslaly hodné maminky. Zpíváme koledy. Všem Vám přejeme Veselé Vánoce a ozveme se v Novém roce 2015!

Tak už je to tady! Konečně jsme dostali první vysvědčení! Blahopřál nám král Adam, tetka Abecedka, Klokánek, Všudybýlek a samozřejmě i paní učitelka, protože jsme měli všichni samé jedničky! To koukáte, jak jsme dobří. Chystáme se, že to doma pořádně oslavíme!

Prožili jsme velký zážitek- zatmění Slunce. Vyrobili jsme si masky a šli jsme Slunce s ostatními kamarády pozorovat na hřiště. Všem se nám to líbilo. Teď se už těšíme na Velikonoce, učíme se říkanky, zasadili jsme si obilí a kluci se už těší, jak vymrskají holky. Tak uvidíme.

Velikonoce dopadly dobře, kluci mají spoustu dobrot, které holky pro ně připravily. U nás v Písmenkově přivítal král Adam novou holčičku Danielku a také děti ji přivítaly potleskem s přáním, ať se jí vše v Písmenkově daří.

Je tady konec dubna a to znamená, že budeme slavit Den Země. Letos to bude Země spojená s barvami duhy. Vybrali jsme si žlutou barvu a máme radost, protože je to barva Slunce, bez které by naše Země nemohla existovat. Oblékneme se tento den do žluta a budeme slavit společně s jinými kamarády ze tříd na našem patře. Fotky budou na stránkách školy. Také se připravujeme na svátek našich maminek, vyrábíme překvapení, učíme se básničky a bude i přáníčko. V květnu se chystáme na výstavu obrazů spojenou s aukcí. Vybíráme ty nejlepší výkresy. Je to těžké, máme ve třídě spoustu šikovných malířů.Tak se přijďte na ně v květnu podívat.

Včera jsme byli v divadle Radost na představení Mach a Šebestová. Smáli jsme se od začátku až do konce. Byla to velká legrace. Určitě se příští rok vydáme do Radosti zase. Dnes máme ve škole výstavu našich kreseb. Nezapomeňte se přijít podívat. V neděli je svátek maminek.Doufám, že děti nezapomenou předat dárečky a přání, které jsme pro maminky přichystali.Maminky, všem Vám blahopřejeme!

A už je tu poslední měsíc našeho školního roku. V pátek jsme oslavili Den dětí. Král Adam si pro nás přichystal těžké otázky. Odpověděli jsme všichni správně a dostali jsme odměny. Potom jsme se vydali na vycházku. Počasí nám přálo. Po návratu nás čekala spousta dobrot! Nechyběla ani pohádka a písničky.Doděláme posledních pár úkolů, zajdeme si do kina a prázdniny už budou za dveřmi! Ještě jsme si zajeli na Pernštejn, abychom zjistili, jak se v opravdovém království žilo. A prázdniny budou fakt za dveřmi.

Za dveřmi již skutečně jsou.Rozloučíme se s Písmenkovem, králem Adamem, tetkou Abecedkou, Všudybýlkem a s kamarády a prázdniny mohou začít! Určitě si je zasloužíme a pořádně si jich užijeme.

Prázdniny začaly. Pořádně si je děti užijte! Děkuji Vám i rodičům za krásné kytky a dárečky. Přeji nádherné léto. I.Medunová

Rozvrh hodin

1.C 1 2 3 4
Pondělí Č M Prv Hv
Úterý Č Pl Č Pv
Středa Č M Tv Č
Čtvrtek M Č Vv Č
Pátek Č M Prv Č