1.A

1.A

Mgr. Kateřina Kubínová

1 Beníček Adam
2 Čepelák Hynek
3 Flídrová Nicol
4 Francová Kamila
5 Grošková Anna
6 Hlinka Kryštof
7 Holubová Gabriela
8 Hrabalová Eliška
9 Jurda Jonáš
10 Jurman Aleš
11 Jurman Tomáš
12 Karafiátová Denisa
13 Karageorgi Adriana Olympia
14 Kárník Robin
15 Kubů Sofie
16 Kysová Alžběta
17 Rybnikář Šimon
18 Rybnikářová Lucie
19 Říhová Agáta
20 Šebela Filip
21 Špelda Viktor
22 Špelda Marcel
23 Václavíková Nela
24 Veselý Vojtěch
25 Vlček  Jan

Vítejte v I.A !

Chtělo by se říci – PÁNI, MÁME ZA SEBOU PRVNÍ TÝDEN VE ŠKOLE !

No ano,  je to pravda pravdoucí. Vždyť naše plavba za poznáním začala už 1.září léta Páně 2015. Snažíme se na ní uspět, všechny novinky, kterých  je každý den ohromné množství vstřebáváme všemi smysly, ale stojí nás to spoustu sil a tak nám, prosím, přejte, aby naše loď měla vždy ten správný směr, foukal nám jen příznivý vítr, my po cestě nepoztráceli drahocenné kapky, o které každý týden bojujeme, abychom dokázali vytvořit posádku snů , hodně se toho naučili a ještě si užili pořádnou zábavu a bez ztrát a ztroskotání  v červnu dorazili do cíle….no, uznejte sami, není to jen tak, ale my do toho rozhodně jdeme jako správní kluci a holky s odvahou a odhodláním opravdových námořníků!

Tak se mějte a zachovejte nám svoji přízeň. Nezapomeňte se kouknout na fotky…jako důkazný materiál, že mluvím pravdu, když říkám, že už JSME PRVŇÁCI. 

Podzimní pozdravení

Podzim je v plném proudu a my chodíme do školy už dva měsíce. Zvládáme to všichni dobře, jen co je pravda. Každý má své silné i slabé stránky, každý bojuje s něčím trošku jiným… s kamarádským chováním, s neposedností, s nepozorností, s nutností se přizpůsobit… ale statečně se s tím pereme. Máme i společné nepřátele…PÍSANKA … to je číslo jedna J. Ale i tu dostaneme, určitě ano!

Posíláme teď  fotky z našeho PODZIMNÍHO DNE . Ten byl super. Chvíli jsme totiž povinnosti prvňáků odložili a bylo nám moc fajn. Byla to vlastně i Vaše zásluha, protože jako provianťáci jste se moc osvědčili! Děkujeme!

A tak Vám přejeme pokud možno krásný podzim bez dešťů a plískanic.

A máme tu ještě jeden podzimní bonus -  fotografie z posledního dne školy před podzimními prázdninami... a teď už nás za chvíli čeká advent !  

Adventní pozdrav

Zima podle kalendáře vlastně ještě nezačala a ani počasí se moc netváří, že by třeba mohl padat sníh nebo pořádně přituhnout, ale adventní čas už je v plném proudu. Máme za sebou rozsvícení školního stromečku, návštěvu svatého Mikuláše s andělskou a čertovskou družinou, na adventních věncích už hoří 3 svíčky…

Vy doma máte určitě plné ruce práce, aby bylo na Vánoce všechno přichystané, ale my ve škole taky nezahálíme…Živou abecedu jsme vyměnili za Slabikář, obyčejnou tužku za první pero, v matematice už počítáme do 7.

Čeká nás poslední školní týden v roce 2015, budeme se sice i nadále učit, ale dopřejeme si s dětmi i vánoční vystoupení ( ve středu ) a vánoční dílnu s posezením ( v pátek ).

Na závěr mi dovolte, abych Vám popřála klidné, spokojené a šťastné Vánoce  a do nového roku pohodu, sílu, zdraví a splnění tajných přání…alespoň některých.

Co nového v novém roce ?

Na začátku přijměte zimní pozdrav od celé naší třídy i s přáním všeho dobrého v roce 2016 !
Čas náramně rychle utíká a my máme za sebou dokonce už i první opravdovské vysvědčení. A že jsme se snažili a udělali veliký kus práce, všichni jsme dopadli moc a moc dobře.
Ve škole jsme zvládli všechno učení, které jsme si na první pololetí stanovili a teď plnou parou do pololetí druhého! A co nás čeká? V matematice počítání do 20, nejprve bez přechodu přes 10, pak i s ním, což bude dřina… V psaní budeme dále bojovat ( a vítězit ) s písankou a trénovat diktáty, ve čtení se budeme snažit číst nahlas, s porozuměním a přidávat na plynulosti. Prvouka také plyne, jak se patří, ale společné povídání nás moc baví, takže se nebojíme žádných dalších témat. A výchovy jsou pro nás vůbec hračkou a potěšením. Však se podívejte na nové fotky z tělocvičny.
Na třídních schůzkách jsme se s rodiči dohodli, že se vypravíme na školu v přírodě a tak teď hledáme nějaké super místo, kam na konci školního roku vyrazíme.
Tak se mějte hezky a zachovejte nám přízeň!

Přišlo jaro…

… a s ním pěkné počasí a také  velikonoční prázdniny,  další měsíc první třídy je za námi…prostě pořád se něco děje!
Na přiložených fotografiích uvidíte, že u nás ve třídě to platí beze zbytku. Barvili jsme vyfouklá vajíčka, za která Vám děkujeme, vyráběli Vám přáníčko, doufáme, že se líbilo, a plnili spoustu dalších jarních a velikonočních úkolů ve všech předmětech, co jich jen máme.

Zdravíme a přejeme krásné jaro bez únavy !

... a další jarní hlášení pro příznivce I.A

Zažíváme teď jednu akci za druhou a hlavně se pořád máme na co těšit a to nás baví ze všeho nejvíc.
Teď tedy musíme podat to hlášení, jak se na námořníky sluší a patří:
Za naší  jarní služby se nic zvláštního nestalo J, ale událo se mnoho zajímavých věcí:
- asi poprvé jsme podstoupili zoo terapii, tedy přesněji canisterapii, tedy terapii se psem. Bylo to zábavné i poučné a fotky Vám ukáží, jak jsme se činili. Zkusili jsme dávat jednoduché pokyny, správně psíka vést, dávat odměny a taky to, jak se chránit, kdyby nás nějaký cizí pes napadl
- s včelaři z Tišnova jsme pronikli do tajů života společenství včel a byli jsme naprosto konsternovaní dokonalostí jejich života
- no a další akce byla oslava Dne Země, povídali jsme si o naší planetě, pískovali jsme ještěrku a popřáli Zemi hodně štěstí a zdraví do spousty dalších let

Tak, teď se podívejte na fotky a těšte se na další zprávy!

... májový pozdrav

jen píši, že jsem přidala další fotografie : z etické dílny a  naše mistry malíře s jejich díly, s kterými nás reprezentovali na školní výstavě.

Loučení s první třídou

A je to tady! Máme tu poslední den v první třídě. Rozdáme si vysvědčení, popřejeme krásné prázdniny a až se uvidíme příště, budeme už druháci.
Ale nebylo to tak úplně jednoduché, uteklo to sice rychle, ale práce jsme udělali spoustu. Pro někoho byl začátek školní docházky docela v pohodě. Psaní, čtení, počítání, všechno šlo jako po drátkách, pro jiného každodenní boj a dřina. Někdo si kamarády našel hned první týden, jiný o ně musel usilovat, někdo své chování přizpůsobil školnímu řádu hned, pro někoho to znamenalo pořádně na sobě zapracovat….a to ani nemluvím o duši, protože kdopak ví, co všechno se v dětské duši celých těch 10 měsíců děje. Kolik strachu, úzkosti, radosti, těšení, smutnění, proher a výher každý prožil. Ale jedno je jasné: máme to za sebou a uspěli jsme. Začátek jedné velké kapitoly je za námi, škola pro nás přestala být tajemným místem. Už tušíme, co obnáší.
Bylo mým úkolem pootevřít dětem tuto tajemnou komnatu a já se snažila, aby v ní našly víc dobrého než zlého, aby se do ní těšily, aby do ní vstupovaly bez obav a aby se jim vzdělávání stalo nejen každodenní povinností, ale i radostí. A v tom se budu snažit pokračovat i příští školní rok.
Tak mi, prosím, ta prvňata pěkně opatrujte. Užijte si to nejbáječnější léto, já přece dobře vím, jak moc si ho zasloužíte, a v září se budu těšit na "naše" mazáky ve druhé třídě - na stejném místě, ve stejnou dobu - na shledanou. Vaše Kateřina Kubínová

P. S. Posílám poslední fota z námořnického dne a taky poslední fota z dveří 1.A.

Galerie