Matematika, informatika, přírodní vědy-soutěže, kvízy

Matematika, informatika, přírodní vědy-soutěže, kvízy

Matematika, informatika, přírodní vědy-soutěže, kvízy

Milí žáci, vážení rodiče,

jako obvykle přicházíme s nabídkou pro naše žáky zúčastnit se soutěží a dalších volnočasových aktivit podporujících rozvoj myšlení a dovedností v oblasti matematiky, logiky, informatiky a přírodních věd.

Nabídku soutěží průběžně rozšiřujeme a aktualizujeme. O termínech soutěží a podmínkách přihlášení Vás budeme průběžně informovat na webových stránkách školy a na nástěnce ve vestibulu školy.

Na nástěnce ve vestibulu školy naleznou žáci také loni oblíbenou logickou výzvu „Nejanči a mysli!“ a další materiály a informace z oblasti přírodních věd, matematiky a logiky.

Aktuálně probíhají základní kola Logické olympiády (probíhají online pro registrované soutěžící).

Za sebou máme už Přírodovědného klokana, kterého se účastnili žáci 9. ročníku. Nejlepších výsledků dosáhli:  Aleš Jurman (1. místo), Sofie Kubů, Tomáš Jurman (oba 2. místo) a Sebastian Kouřil (3. místo).

Také jsme si zahráli piškvorky a to formou školního turnaje pro žáky 6. – 9. ročníků. Vítězem turnaje se stal Jan Punčochář, 2. místo společně obsadili Magdaléna Hrabálková, Josef Lukáš a Adam Hassan, 3. místo získal Šimon Policar. Žáci z 1. a 2. místa vytvoří tým, který nás bude 6. listopadu reprezentovat na soutěži týmů PIšQworky 2023.

 

Soutěže, kterých se můžete v nejbližším období zúčastnit:

MATESO -  soutěž určená žákům 5. ročníku proběhne v rámci školní výuky.

Matematická olympiáda – soutěž určená žákům 5. až 9. ročníků. Zájemci získají zadání a informace ke splnění domácího kola u svých učitelů matematiky.

Finanční gramotnost – soutěž určená všem žákům. Soutěž probíhá online, zvací kód nutný pro registraci si můžete vyzvednout u paní učitelky Švehlové v kabinetu přírodopisu.

Náboj Junior – týmová soutěž určená žákům 2. stupně. Pro registraci je nutno vytvořit maximálně čtyřčlenný tým a registrovat se s pomocí paní učitelky Švehlové (registrace končí 17. 11. 2023). Soutěž proběhne 24. 11. 2023.

 

Takže neváhejte a pojďte si hrát a soutěžit!