Mistři Jihomoravského kraje ve florbalu žáků 1. stupně

Mistři Jihomoravského kraje ve florbalu žáků 1. stupně

Mistři Jihomoravského kraje ve florbalu žáků 1. stupně

V úterý 5. prosince 2023 proběhlo v Blansku krajské kolo florbalového turnaje AŠSK žáků 1. stupně. Turnaje se účastnilo pět okresních vítězů Jihomoravského kraje, základní školy z Pohořelic, Boskovic, Vyškova a ze Znojma. Všechna družstva se nejprve utkala mezi sebou a po těchto zápasech následovalo utkání třetího se čtvrtým o konečné 3. místo a utkání prvního s druhým o titul jihomoravského přeborníka. Naši chlapci v první fázi turnaje nepoznali hořkost porážky a utkali se tedy s druhým týmem ZŠ Mládeže ze Znojma o vítězství v turnaji. I ve svém posledním zápase chlapci vyhráli a stali se tak mistry Jihomoravského kraje.

Na tomto obrovském úspěchu se podíleli chlapci 4. a 5. tříd Jan Otýpka, Jan Kozáček, Vojtěch Keřkovský, Martin Nováček, Štěpán Hloušek, Matyáš Říhovský, Oliver Kroupa, Jakub Otýpka a Jan Severin.

Třešničkou na dortu bylo vyhlášení nejlepšího hráče turnaje, kterým byl zvolen Jan Severin, a nejlepšími brankáři byli zvoleni naši gólmani Matyáš Říhovský a Oliver Kroupa.

Reprezentantům naší školy gratulujeme ke skvělému úspěchu a v lednu jim budeme držet palce v krajském finále turnaje ČEPS Cup.