Vynikající úspěch chlapců 1. stupně ve florbale

Vynikající úspěch chlapců 1. stupně ve florbale

Vynikající úspěch chlapců 1. stupně ve florbale

V pondělí 20. listopadu a v úterý 21. listopadu 2023 se konala okresní kola dvou florbalových turnajů pro 1. stupeň kategorie chlapců.

V pondělí 20. listopadu se jednalo o postupový turnaj AŠSK, kterého se zúčastnilo 12 přihlášených brněnských škol. Zápasy proběhly v hale ZŠ Čejkovická. Naši chlapci po výsledcích 12:0 a 15:1 suverénně ovládli svou základní skupinu a tím postoupili do čtyřčlenné finálové skupiny. Ani v ní po přesvědčivých výsledcích 9:2, 5:0 a 5:2 nepoznali hořkost porážky a stali se tak přeborníky Města Brna v soutěži AŠSK. Díky tomuto vítězství si vybojovali právo účasti v krajském kole, které se uskuteční 5. prosince 2023 v Blansku.

V úterý 21. listopadu se následně konalo ve sportovní hale Tatran Bohunice okresní kolo soutěže ČEPS Cup. V tomto turnaji bylo 10 týmů brněnských ZŠ rozděleno do dvou skupin po 5 účastnících. Naši chlapci svou skupinu ovládli po výsledcích 6:2, 6:2, 5:4 a 7:3 a v semifinále je čekal tým z 2. místa vedlejší skupiny ZŠ Jana Broskvy. I z tohoto zápasu odcházeli po výsledku 10:1 neporaženi, a čekal je tedy finálový souboj o jediné postupové místo. Naším soupeřem byla ZŠ Sirotkova, kterou chlapci porazili 3:1 a mohli se opět radovat z postupu do krajského kola, které se uskuteční v lednu 2024.

A kdo byl členem neporaženého týmu ZŠ Horní? Byli to chlapci 4. a 5. tříd Jan Otýpka, Jan Kozáček, Vojtěch Keřkovský, Martin Nováček, Matyáš Říhovský, Oliver Kroupa, Jakub Otýpka a Jan Severin. Chlapcům gratulujeme ke skvělým úspěchům a v krajských kolech jim budeme držet palce.